Monday, April 7, 2014



Portii: 4
Timp preparare: 15 minute
Repaus la frigider: 2-3 ore

Ingrediente:

  • 3 albusuri, 
  • 2 iaurturi 0% grasime cu vanilie (250 g; sau 250g iaurt 0% grasime si esenta de vanilie), 
  • 4 lg indulcitor, 
  • 6 foi gelatina (12 g), 
  • 200 g smantana 4 % grasime, 
  • o lg cafea solubila. 


Preparare:

Albusurile se bat spuma, se adauga iaurtul si se mixeaza bine pana compozitia devine omogena. Foile de gelatina se pun in apa rece pentru a se inmuia. Smantana se incalzeste pe foc mic, se adauga indulcitorul si lingura de cafea solubila si se amesteca pana cafeaua se topeste. Se adauga gelatina inmuiata si se amesteca pana compozitia devine omogena (se adauga doar foile, nu si apa in care au fost inmuiate). Se amesteca cele doua compozitii (de albus si de smantana si apoi se pun in forme de silicon sau in forma de tort, in functie de ce forma dorim sa dam prajiturii. Se lasa in frigider aproximativ 3 ore.

Tagged: , , , ,

0 comments:

Post a Comment