Monday, April 7, 2014



Portii: 4
Timp preparare: o ora
Timp repaus la frigider: 3-4 ore

Ingrediente pentru stratul de vanilie si stratul de ciocolata:

  • 4 oua, 
  • 400 g branza 0% grasime, 
  • 3 linguri indulcitor, 
  • 6 foi gelatina, 
  • 1 lingurita cacao, 
  • 100 ml lapte degresat, 
  • esenta vanilie. 

Ingrediente gelatina de cola: 

  • 50 ml lapte, 
  • 200 g cola light, 
  • 3 foi gelatina. 

Prepararea stratului de vanilie si a celui de ciocolata:
Se pun foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile si branza si se mixeaza putin. Laptele si indulcitorul se pun pe foc si se amesteca pana se dizolva indulcitorul iar laptele ajunge putin fierbinte (40 grade C). Se adauga gelatina hidratata in lapte si se amesteca pana se dizolva complet, apoi se adauga peste amestecul de branza si oua si se incorporeaza bine. Se imparte compozitia in doua parti egale, intr-una se adauga cacao si in cealalta vanilia.

Prepararea stratului cu cola:
Gelatina se hidrateaza in apa rece, laptele se incalzeste si apoi se adauga gelatina. Se amesteca bine pana aceasta se topeste. Compozitia se adauga peste cola si se incorporeaza.

Montare:
Se tapeteaza un vas cu folie alimentara, se pune primul strat de gelatina de cola si se da la congelator ca sa se inchege. Apoi se adauga stratul de vanilie si dupa ce se inchega si acesta se adauga stratul de ciocolata si se da la frigider pentru 3-4 ore.



Tagged: , , ,

0 comments:

Post a Comment