Friday, September 12, 2014


Timp de preparare: 1 ora
Timp de asteptare: 3 ore
Portii: 20 portii pentru Croaziera

Ingrediente blat:
- 6 oua,
- 3 linguri indulcitor,
- 6 linguri amidon,
- esenta vanilie.

Ingrediente crema: 
- 6 galbenusuri,
- 50 grame indulcitor,
- 400 grame frisca lichida light (3% grasimem sau 0%, daca este posibil),
- zeama de la jumatate de lamaie,
- 9 foi gelatina.

Ingrediente terina de lamaie:
- zeama de la 1 lamaie,
- 200 ml apa,
- 100 grame indulcitor,
- 3 foi de gelatina.


Preparare blat: 
Albusurile se bat spuma, se adauga indulcitorul, mixandu-se bine pana la incorporarea totala, apoi se adauga amidonul, amestecandu-se usor si esenta de vanilie. Compozitia se imparte in 4 si se coc 4 foi in tava tapetata cu hartie de copt, timp de 10 minute, la 180 grade celsius. hartia de copt se desprinde de pe foi cat acestea sunt fierbinti.

Preparare crema:
Galbenusurile se amesteca cu indulcitorul, se adauga frisca lichida si vasul se pune pe baie de aburi, amestecandu-se pana compozitia atinge 60 grade celsius (fierbinte la atingere). Foile de gelatina se hidrateaza in apa rece, 5 minute, apoi se adauga in crema impreuna cu zeama de lamaie, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Preparare terina de lamaie: 
Apa si indulcitorul se pun pe foc, pana se topeste cel din urma, se adauga apoi zeama de lamaie si se lasa sa se raceasca putin la temperatura camerei. Gelatina se hidrateaza si se adauga in siropul format, amestecand pana la omogenizare totala. Se lasa sa se raceasca.

Montarea: 
Crema se imparte in doua parti egale. Se pune primul blat intr-o tava, se adauga jumatate din crema, apoi urmatorul blat si terina de lamaie, dupa care se da la frigider pentru a se intari stratul de terina. Dupa care se adauga al treilea blat, crema ramasa si se acopera cu ultimul blat. Prajitura se da la frigider pentru cel putin 3 ore.

Tagged: , , ,

0 comments:

Post a Comment