Thursday, June 5, 2014


Portii: 2
Timp preparare: 1 ora

Ingrediente:
  • 2 vinete potrivite,
  • 300 grame branza proaspata dietetica,
  • 200 grame rosii cherry,
  • 2 catei usturoi,
  • 4 frunze busuioc proaspat,
  • sare, piper, 
  • 1 lingura ulei (aliment tolerat in zilele de PL).

Preparare:
Vinetele sa taie rondele, se presara cu putina sare si se lasa intr-un vas, la temperatura camerei, cel putin 15 minute. Apoi se pun intr-o tava si se dau la cuptor, la 260 grade C, 10 minute.
Rosiile se spala, se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor, la 260 grade C, timp de 5 minute.
Intr-o tigaie se incalzeste putin uleiul, se adauga usturoiul taiat feliute; cand aroma usturoiului incepe sa se simta, se adauga rosiile coapte, piper si sare si se mai lasa pe foc potrivit timp de 5 minute. La sfarsit se adauga in sosul de rosii busuiocul maruntit.
Branza proaspata (cea folosita in reteta se aseamana cu branza Philadelphia) se mixeaza putin, pana ajunge la o consistenta omogena, adaugandu-se un praf de sare.
Intr-o tava sau o forma mai micuta (in functie de cantitatea pe care o pregatim), se pune un strat subtire de sos de rosii, apoi cateva felii de vanata coapta, apoi branza din abundenta, dupa care adaugam iar strat de sos, felii de vanata si branza. Ultimul strat va fi de branza. Tava se introduce la cuptor, la 200 grade C, pentru 20 minute.
Se serveste calda sau rece. Pofta buna! :)

Tagged: , , , , , , ,

0 comments:

Post a Comment