Thursday, May 29, 2014



Acest sandwich respecta principiile dietei Dukan pentru zilele PL, dar este atat de gustos incat merita preparat indiferent de dieta ce o adoptam.

Portii: 1
Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente:
 -o pulpa pui,
 -un ou si un galbenus,
 -2 linguri tarate de ovaz,
 -2 linguri iaurt dietetic,
 -o lingura de branza proaspata, dietatica,
 -un varf de cutit praf decopt,
 -o rosie,
 -cateva frunze de salata,
 -castravete proaspat,
 -o jumatate de ceapa,
 -sare, piper, curry, otet.

Preparare:
Pulpa de pui fara piele se cresteaza din loc in loc si se pudreaza cu sare, piper si curry. Apoi o punem intr-o tava si o dam la cuptor, la 200 grade Celsius, aproximativ 40 minute, pana se rumeneste bine.
Cat pulpa e in cuptor, pregatim si celelalte ingrediente. Oul, taratele, iaurtul, praful de copt si putina sare se amesteca bine. Punem o tigaie la incins, pe foc moderat, adaugam aluatul obtinut si formam o clatita. Datorita prafului de copt, va avea o textura pufoasa. Punem intr-o farfurie clatita si pregatim sosul. Galbenusul de ou crud (daca nu va place ideea de crud, puteti pune un galbenus fiert) il mixam cu branza, putina sare, piper. Ceapa o dam prin razatoarea fina si adaugam amestecului de galbenus doar zeama ce se obtine prin stoarcerea ei. In acest fel adaugam un plus de aroma sosului.

Frunzele de salata se spala, se usuca cu un servetel, apoi se stropesc cu otet. Castravetele se taie in felii subtiri, cu sau fara coaja, dupa cum preferati. Rosia se feliaza si apoi se pune intr-o tava si se da la cuptorul preincalzit, la 260 grade, timp de 2-3 minute. Coacerea rosiilor da o savoare incredibila sandwich-ului.

Ingredientele astfel pregatite, incepem montarea. Distribuim sosul uniform pe foaia de clatita, apoi punem feliile de rosie pe o jumatate a foii. Deasupra rosiei punem feliile de castravete, apoi bucatelele de pulpa de pui si salata. Ce mai putem face in acest moment este doar sa-l savuram. :) Pofta buna!

Tagged: , , , , ,

0 comments:

Post a Comment